Wakaf Ummah - Wakaf Pasaraya oleh Lajnah Ekonomi PAS Pusat

SUMBANGAN PEMBINAAN
PASARAYA WAKAF UMMAH

Pasaraya Wakaf Ummah adalah projek wakaf komersial yang diuruskan oleh Lajnah Ekonomi Hartanah dan Pembangunan Usahawan PAS Pusat. Ianya merupakan sebuah projek pembinaan sebuah pasaraya setinggi 1 1/2 tingkat yang terletak di bandar Dungun, Terengganu.

Projek pembinaan Pasaraya Wakaf Ummah ini sudah pun dimulakan pada awal tahun 2018 dan dijangka siap dibina pada September 2021. Projek ini juga telah mendapat Kelulusan Kebenaran Merancang, Kelulusan Pelan Bangunan daripada Pihak Berkuasa Tempatan dan Kelulusan daripada Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) untuk membuka sebuah pasaraya di premis tersebut.

Kelebihan Wakaf Komersial

MENJANA PENDAPATAN

PADA PIHAK YANG
DIWAKAFKAN

UNIT WAKAF BAHARU

DAPAT DIBELI DENGAN PENDAPATAN YANG DIPEROLEHI

DAPAT
DIMANFAATKAN

OLEH LEBIH RAMAI ORANG DAN SENTIASA BERKEMBANG

PAHALA BERTERUSAN

SELAGI UNIT WAKAF DIMANFAATKAN

Untuk pengetahuan pihak tuan-tuan dan puan-puan, pembinaan Pasaraya Wakaf Ummah menelan belanja sebanyak RM12 juta. Sehingga kini, wang yang terkumpul masih belum mencukupi untuk meneruskan pembinaan bangunan pasaraya tersebut.

Sumbangan anda amat diperlukan untuk meneruskan projek pembinaan ini. Melalui bantuan anda, pembinaan kemudahan Pasaraya Wakaf Ummah akan dapat diteruskan dan disiapkan pada waktu yang telah dijadualkan. Sekaligus menyediakan pelbagai manfaat kepada umat Islam di sekitarnya.

Nak tahu perkembangan terkini pasaraya wakaf? Join telegram rasmi pasaraya wakaf

Sila Klik Link Berikut

https://t.me/pasarayawakafummah

JUMLAH SUMBANGAN YANG DIPERLUKAN

Kos pembinaan pasaraya = RM12,000 000

JUMLAH KUTIPAN SEHINGGA 18 Febuari  2021 :

RM 2,580,350.67

HANYA RM 30 UNTUK 1 LOT.
SUMBANGAN ANDA AMAT BESAR NILAINYA KEPADA PAS PUSAT

Buktikan sokongan anda dengan berwakaf minima RM30 sahaja. Berwakaflah hari ini, Memperkukuh Ekonomi, Bekalan disana nanti

Infaq Kerana Allah, Manfaat Kepada Ummah

Tujuan Pembinaan Pasaraya Wakaf Ummah

Untuk menaiktaraf ekonomi umat Islam setempat. Pasaraya Wakaf Ummah bakal mendatangkan pendapatan bulanan melebihi RM60k. Pendapatan bulanan ini akan menjana keuntungan yang seterusnya akan dikembangkan dengan menambah atau membina aset yang baru seperti membina kedai-kedai, markaz, hospital, klinik dan surau. Dengan adanya kemudahan seperti ini, PAS pusat akan dapat meneruskan kerja-kerja Dakwah, Tarbiah, Politik dan Kebajikan.

Manfaat Pembangunan Pasaraya Wakaf Ummah

Kepada Masyarakat Setempat

Usahawan Muslim mendapat manfaat perniagaan
Peluang pekerjaan
yang baru dapat
diwujudkan
000
Pulangan ekonomi dapat dijana dalam masa sebulan
000
Penduduk sekitar bakal mendapat kemudahan ekonomi

Masih banyak bantuan kewangan yang diperlukan bagi membiayai pembinaan pasaraya ini. Jadi, kami amat mengharapkan sumbangan dari pihak anda supaya pasaraya ini boleh disiapkan dalam masa yang telah ditetapkan.

Infaq Kerana Allah, Manfaat Kepada Ummah

Infaq Kerana Allah, Manfaat Kepada Ummah

LOKASI PASARAYA WAKAF UMMAH
YANG SEDANG DIBANGUNKAN

WAKAF SEKARANG